Mediatiedotteet

Vieraile

SPR luovutti veneensä Forum Marinumin kokoelmiin

17.9.2017

Forum Marinumin venekokoelma kasvoi jälleen merkittävällä lahjoituksella. Aurinkoisena Turun päivänä Aurajoen rannalla vietetyssä tilaisuudessa Suomen Punaisen Ristin ensivasteveneenä toiminut Caritas luovutettiin merenkulun valtakunnallisena erikoismuseona toimivalle Forum Marinumille. Aluksen ensivaiheet sijoittuvat 1980-luvun lopulle, jolloin varoja hankittiin kasaan suurkeräyksellä veneen hankkimiseksi ja toiminnan rahoittamiseksi. Alus vihittiin käyttöön vuonna 1989. Avun tarjoamiseksi saaristoalueille vene on ollut välttämätön apuväline. Caritas-toiminta (lisää...)

Presidenttien veneet avaavat Forum Marinumin syyskauden

31.8.2017

Itsenäisyyden juhlavuonna merikeskus Forum Marinumissa syvennytään valtion päämiesten historiaan uudenlaisesta näkökulmasta, veneilyn kautta. Kultaranta-nimiset veneet ovat palvelleet presidenttien vesillä liikkumista virka- ja virkistystarkoituksessa jo vuodesta 1921. Kekkonen kalasti, Koivisto pelasi miehistön kanssa lentopalloa, Halonen suhtautui joustavasti sotilasetikettiin.   Vuosien aikana presidenteillä on ollut huvi- ja edustustarkoituksiin kaikkiaan kahdeksan Kultaranta-venettä. ”Kaikissa Kultarannoissa on ollut kaksihenkinen merivoimien miehistö. Päällikön ja konepäällikön (lisää...)

Laivanrakennuksesta kaikille – kutsu seminaariin!

24.8.2017

Merikeskus Forum Marinum järjestää avoimen, kaikille kiinnostuneille suunnatun ilmaisen seminaarin laivanrakennuksesta lauantaina 30.9. klo 11 - 17 auditorio Ruumassa. Seminaari on osa kokonaisuutta, sillä turkulaisessa laivanrakennuksessa tapahtuu nyt monella rintamalla. Meyer Turun telakan tilauskirja on täynnä pitkälle tulevaisuuteen, ja laivanrakennusteema hallitsee myös kulttuuritoimijoiden syksyn tarjontaa. Meyer Turun ja Visit Turun järjestämät telakkakierrokset ovat jo keränneet yleisöä, Forum Marinumissa avataan marraskuussa "Suomalainen laivanrakennus" -nä (lisää...)

Arkisto