Lukiot ja ammatilliset oppilaitokset

Forum Marinumin näyttelyt ja museolaivat soveltuvat monien eri alojen opiskelijoille. Vierailu voidaan räätälöidä ryhmän tarpeiden ja toiveiden mukaan. Lukion historian opiskelua täydentämään on kaksi valmista opetuskokonaisuutta. Museo sopii hyvin paitsi historian, myös muun muassa maantiedon, kuvataiteen, musiikin, äidinkielen, matkailualan, tekniikan alojen ja luonnonvara-alan opiskeluun.

Museokäynti pitää aina varata etukäteen. Vierailu on hyvä varata ja suunnitella ajoissa. Erityistoiveista kannattaa keskustella. Meiltä voi myös kysyä vinkkejä, jos haluat suunnitella oppitunnin itse. Vierailut tuntia suunnitellessa ovat ilmaisia. Ryhmän enimmäiskooksi suosittelemme 30 oppilasta.

 

Lukion opetuskokonaisuudet

Suomen historian käännekohtia (HI 4)
Talvi- ja jatkosota merellä. Käsitellään meririntamaa, laivaston tehtäviä ja merkitystä Suomen puolustukselle sotien aikana. Näyttelyssä tutustutaan muun muassa panssarilaivoihin ja merimiinoihin, Turku-Tukholma huoltoreittiin sekä laivaston kehitykseen sodan jälkeen.

Suomen vaiheet esihistoriasta autonomian aikaan (HI 5)
Tutustutaan suomalaiseen kauppamerenkulkuun keskiajalta 1700-luvulle, muun muassa talouspolitiikan kannalta. Perehdytään sekä kaupunkien laivanvarustukseen että talonpoikaispurjehdukseen. Tarkastellaan myös suomen laivaston varhaisvaiheita, esimerkkinä Chapmanin saaristolaivasto 1700-luvulta.

Hinnat täällä

Projektit

Yhteistyössä Forum Marinumin henkilökunnan kanssa kouluilla on mahdollisuus toteuttaa laajempia projekteja jonkin yhdessä sovitun aiheen ympärille. Osa projektista voidaan toteuttaa koulussa ja osa museokäynneillä. Olemme mielellämme mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa.

Harjoittelut ja työssäoppimisjaksot

Forum Marinumiin otetaan mahdollisuuksien mukaan eri alojen työssäoppijoita.

 

Ota yhteyttä:
Maija Joro
museolehtori
puh. 044 9075972
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

trafiikkimuseot2Merikeskus Forum Marinum
Linnankatu 72, 20100 Turku
puhelin: (02) 267 9511
faksi: (02) 267 9515
2011 © Forum Marinum