Sally Jones nettisivuille

 

Huippusuosittu meriseikkailu lapsille - nyt Turussa!

 

Ahvenanmaan merenkulkumuseon tuottama näyttely "Matkalla Chiiffin ja Sally Jonesin kanssa"oli Maarianhaminassa todellinen vetonaula, ja sama toistui viime syksynä Göteborgin merimuseossa. Leikkiinkutsuva, toiminallinen näyttely on saatu lainaksi myös Forum Marinumiin. Näyttely on esillä 27.8.2017 asti Linnanpuomin rakennuksessa. Tervetuloa seikkailemaan!

 

Näyttely perustuu ruotsalaiskirjailija Jakob Wegeliuksen lastenkirjaan Legenden om Sally Jones. Tarina sisältää monta hienoa kuvausta merenkulusta ja merimieselämästä. Päähenkilö on gorilla nimeltä Sally Jones joka elää tapahtumarikasta ja traagista elämää. Joutuessaan merelle hän tapaa Chiiffin, suomalaisen konemestarin, josta tulee elinikäinen ystävä.

Lapsille ja lapsiperheille suunnattu näyttely koostuu muun muussa isosta höyrylaivasta, viidakosta ja satama-alueesta. Kaikkeen saa koskea ja kehotamme lapsia aktiiviseen leikkiin. Näyttely johdattaa läpi merellisten teemojen, kuten kauppareitit, työt laivalla, satamaelämä ja salakuljetus. Tarinassa voi myös aavistaa syvemmän juonen ulkopuolisuudesta ja koti-ikävästä.

 

Sally Jones nettisivuille1

 

Sally Jones nettisivuille2

 

Sally Jones nettisivuille3