Elämyksiä lapsille

 

Avajaisrieha la 23.3. klo 11-15

Myös muumit viihtyvät tunnetusti veden äärellä, joten Muumilaakson tunnetuimmat hahmot saapuvat Forum Marinumiin leikittämään lapsia uuden museon kunniaksi. Tule mukaan juhlimaan!

Muumipappa ja Nuuskamuikkunen purjehtivat paikalle tarjoten lapsille iloa, haleja sekä vaikuttavan Meriretki-esityksen, jossa myrsky yllättää merenkulkijat. Esitysajat:

klo 11:30

klo 12:30

klo 13:30

 

Lisäksi luvassa ongintaa ja muuta mukavaa lasten iloksi. Tervetuloa viihtymään koko perheen voimin!

 

 

 

 

Uuden lastennäyttelyn lisäksi Forum Marinum on täynnä muitakin elämyksiä lapsille ja lapsiperheille! Päänäyttelyssä voit lähteä laivakoira Axelin tassunjäljille, ja Axelin tarinaa seuraten merelliset taidot tulevat tutuksi kokeillen, tehden ja touhuten. Suomalaisesta laivanrakennuksesta kertovassa näyttelyssä on useita lapsille sopivia toimintapisteitä. Haluatko vaikkapa päästä kastamaan laivan? Tai kokeilisitko käynnistää itse vanhan perämoottorin? Vai miltä kuulostaisi hyppy oikean veneen puikkoihin?

Koulujen lomakausina järjestämme työpajoja ja erikoiskierroksia. Pysyhän kuulolla!

Koululaiskierroksista vastaa museolehtorin sijaisena Noora Rummukainen: 044 3424510 tai noora.rummukainen@forum-marinum.fi

Perheet pääsevät edullisemmin kierrokselle. Kysy pääsylipun myynnissä perhelippua.

 

 

 

 

 

 

Lasten merimuseo on avattu!

Museoissa ollaan perinteisen käsityksen mukaan hissun kissun, paitsi silloin kun leikille on varattu oma tilansa. Merikeskus Forum Marinumiin on avattu lasten merimuseo, jossa voi hauskasti leikkien kautta oppia ja oivaltaa merenkulkua. Aallokon kohistessa laiva saattaa välillä keinua, ja museota kutsutaankin nimellä Tyrskynmyrskyn!

 

Näyttelyn keskipisteenä on uljas laiva, joka varmasti virittää jokaisen pikkuseilorin seikkailumielelle. Laadukkaana mittatilaustyönä suunniteltu ja huolella tehty puurakenteinen alus on n. 7 metriä pitkä ja sen reelinki on n. 2 metrin korkeudessa. Laivan kannelle pääsee kiipeämään, ja sitä ohjataan korkeuksiin kohoavan pilvitaivaan alla. Horisonttiin tähystettäessä voi nähdä aidot tähtikuviot, joiden avulla navigoidaan kohti huimia merimatkoja! Aikuisillekin voi olla hyvä välillä kerrata, miltä Orionin tähtikuvio näyttikään.

 

 

 

Puheputken välityksellä förstin komennot kiirivät laivan alemmille kansille, ja laivaseikkailun tuntua tuovat aito sisustus kuten merikartat ja signaaliliput. Kapteenin salonki on somistettu plyysisohvalla ja –verhoilla, lisäksi laivan arvokkainta tilaa lämmittää tunnelmallinen kamiina. Kestävät, turvalliset ja tyylikkäät puurakenteet viestivät aitoudesta ja sivistyksen tavoittelusta, ja niihin on haettu innoitusta museomiljöön lisäksi mm. teatterilavasteista. Kokonaisuus on alusta loppuun Forum Marinumin suunnittelema, ja pienimmätkin yksityiskohdat ovat itse käsintehtyjä eettisiä materiaalivalintoja painottaen.

 

Lapsiperheet ovat kasvava kävijäryhmä museoissa, ja lapset ansaitsevat heille suunniteltuja sisältöjä. Käsitykset museoista tylsinä paikkoina ovat menneiden aikojen juttuja! Merimuseossa avautuu monenlaisia näkökulmia lapsia kiinnostaviin teemoihin. Pohdintoja syntynee mm. meren suuruudesta ja ihmisena pienuudesta, arvelee kokonaisuuden suunnittelusta ja toteutuksesta vastannut Forum Marinumin museolehtori Maija Karhu.

 

 

Laivan ruuma on tilava ja esteetön, ja sinne mahtuu suurempikin lapsiryhmä rentoutumaan merellisten satuhetkien tai vaan omaehtoisen leikin vietäviksi. Laivan vieressä on suuri majakka, jonka loiste tyynnyttää kiireisten vanhempienkin mielen. Luvassa on myös lasten tekemiä vaihtuvia näyttelyosuuksia, joten kävijät pääsevät itse vaikuttamaan sisältöihin ja tila muokkaantuu lasten ehdoilla. Kiehtovat lattialuukut johdattavat lapset ikivanhojen myyttien äärelle. Suomalainen kansantarusto tempaa aallon lailla mukaansa Vellamon ja Ahdin valtakuntiin, joissa tarut ja kuvitelmat sekoittuvat iloisesti keskenään.

 

 

Lasten merimuseoon tutustutaan omien vanhempien valvonnassa, ja se on ilmainen alle 7-vuotiaille.

 

Aamuvirkkujen aukiolot

joka kuun toinen torstai lasten merimuseo aukeaa jo klo 10. Mukana mukavaa yllätysohjelmaa, satutuokioita, musiikkihetkiä, ongintaa tai kokonaan jotain muuta.

Kevään aamuaukiolot:

to 14.3 klo 10-

to 11.4 klo 10-

to 9.5 klo 10-

 

“Lapsiparkkitunnit”

Tutustu näyttelyyn aikuisten tahtiin. Tuo lapsesi viihtymään Lasten merimuseoon ohjaajiemme kanssa tunniksi ja poikkea itse sillä välin muihin näyttelyihin. Aina kuun ensimmäisenä viikonloppuna.

la 6.- su 7.4 klo 11:30-12:30, 13-14

la 4.- su 5.5 klo 11:30-12:30, 13-14

 

Muista myös Forum Marinumin lastensynttäripaketit ja järjestä unohtumattomat juhlat laivaleikkien ja synttäriherkkujen yhdistelmänä!

Lue lisää synttäreiden järjestämisestä: http://www.forum-marinum.fi/fi/vieraile/palvelut/lapsille/