Meri, myrskyn silmissä

Taidenäyttely Kruununmakasiinin aulassa 25.2.2018 asti. 

 

Miltä sinusta tuntuu olla meren rannalla? Mitä meri sinulle merkitsee?

Meri vetää useimpia ihmisiä puoleensa, ainakin jollakin tavalla. Meressä on outoa lumovoimaa, joka saa meidät katselemaan ulappaa sekä tyynellä että myrskyisällä säällä.

Näyttelyn nimi on saanut ideansa ympäri maailmaa raivonneisiin tuhoisiin myrskyihin, esim. Maria ja Irma. Samalla se kuvastaa taiteilijan omaa elämää ja jotain aivan muuta..

Taiteilijan sanoin: ”Ammennan näkemykseni taiteeseen hyvin usein ympäristöstä ja luonnosta. Erityisesti vesi symboloi minulle mm. voimaa ja mielenrauhaa niin henkisesti kuin fyysisesti, ja se on minulle hyvin luontainen elementti.

Meri kiehtoo, inspiroi sekä herättää kunnioitusta ollessaan pelottava ja hallitsevan suuri. Meri ilmentää minulle vapautta, se on taiteen luomisen ja taiteilijana olemisen elinehto.”

 

 

 

Kouvolalaislähtöinen Jenni Autio eli Jenni Emilia on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta muotitaiteen maisteriksi vuonna 2008. Hän asuu perheineen Helsingissä ja toimii nykyään freelance-suunnittelijana sekä vapaana taiteilijana nimellä Jenniemilia Design.

Hän on kerännyt kansainvälistä perspektiiviä Belgiasta, Espanjasta, Kaliforniasta, Prahasta ja Kiinasta. Hänen teoksiaan on ollut esillä myös Torontossa ja Pietarissa, Suomen nykytaiteen museossa Kiasmassa, Kulttuuritehdas Korjaamossa, Rakkautta ja Anarkiaa -filmifestivaaleissa Helsingissä.

Jenni Emilia on  voittanut ryhmäteoksella 1. palkinnon Madness & Art Catwalk -muotisuunnittelukilpailussa, Münsterissa, Saksassa. Hänen töitään on ollut esillä myös brysseliläisessä galleriassa ja hänen taideteoksiaan on myyty Keski-Euroopasta mm. Yhdysvaltoihin New Yorkiin asti.

 

http://www.jenniemiliadesign.com

http://tag-bxl.be/portfolio/jenni-emilia/

https://www.facebook.com/jenniemiliadesign

http://www.pinterest.com/jenniemilia7/

https://www.instagram.com/jenniemiliadesign/