Save our Sigyn

Save our Sigyn

Sigynin kunnostus vuosina 2018-2020

SIGYN on maailman viimein parkkitakilainen puurunkoinen kauppa-alus, joka on purjehtinut valtameriliikenteessä. 130-vuotias Sigyn on valmistunut 1887 Göteborgissa ja hankittu Turkuun vuonna 1939. Sigyn on Suomen ensimmäinen museolaiva. Aluksesta on aina pidetty hyvää huolta, mutta nyt on ilmaantunut välitön tarve suorittaa kunnostustyö aluksen säilyttämiseksi jälkipolville. Laivan omistaa Museoalus Sigynin säätiö, joka toimii tiiviissä toiminnallisessa yhteistyössä Merikeskus Forum Marinumin kanssa.

Sigynin kunnostustyö toteutetaan vuosina 2018-2019 telakalla (takilan osien valmistus, kaarien ja kylkilankkujen uusiminen) ja vuonna 2020 Aurajoessa nykyisellä paikalla (takilan ylösrikaus). Yleisö voi seurata työtä sekä telakalla että loppuvaiheessa Aurajoen rannalla. Tietoa kunnostushankkeen etenemistä välitetään mm. webkameroilla ja sosiaalisen median kautta. Laivan kunnostus tulee olemaan turkulaisten yhteinen hanke, joka näkyy ja kuuluu myös valtakunnallisessa mediassa.

Museoalus Sigynin säätiön suurena haasteena on kunnostustyön onnistumisen lisäksi hankkia kunnostustyön rahoitus. Tässä asiassa säätiö on lähestynyt aikaisempia rahoittajiaan Turun kaupunkia ja Åbo Akademi Stiftelseä. Lisäksi säätiö tarvitsee avukseen myös Museovirastoa, muita säätiöitä ja yrityksiä, jotka kokevat ainutlaatuisen arvokkaan aluksen säilyttämisen tärkeänä asian. Myös yksittäisille kansalaisille järjestetään mahdollisuus osoittaa tukensa Sigyn kunnostukselle. Vanhan purjelaivan pelastaminen on monelle sydämen asia.

Työt etenevät vaiheittain. Takilasta pitää uusia huomattava osa (mm. 3 alamastoa, 2 märssytankoa, 2 prammitankoa, 1 toppitanko, 1 kahveli, 5 raakaa ja 2 märssykoria) ja lisäksi uusitaan 30 kaarta, 500 metriä kylkilankkuja ja osa pääkannen rakenteita. Lopuksi kunnostetaan Sigynin uiva telakka LOKE ja talvikate.

 

Lisätiedot:

 

Tapio Santala, projektipäällikkö

puh. 0400591695 shipworks.tjs@gmail.com

 

Tapio Maijala, Museoalus Sigynin säätiön asiamies

puh. 050 3424 500 tapio.maijala@forum-marinum.fi

Save our Sigyn kuvakollaasi
Osallistu arvontaan ja voita merellinen päivä Turussa kahdelle!

Palkinto sisältää pääsyliput kahdelle Forum Marinumin museokohteisiin sekä 50€ arvoisen lahjakortin merikeskuksen ravintola Göraniin (arvonnan säännöt).
 

Seuraa meitä somessa

https://www.facebook.com/parkkisigyn/

X

Järjestäjä: Forum Marinum

Osallistuminen:
Kilpailuun osallistutaan täyttämällä http://www.forum-marinum.fi/fi/save-our-sigyn sivun lomakkeen täyttämällä ja lähettämällä. Yhdeltä henkilöltä huomioidaan vain yksi lomake.

Arvontaan on mahdollisuus osallistua täyttämällä omat yhteystiedot (nimi, sähköpostiosoite, osoite).

Hyväksymällä kilpailun säännöt osallistuja vakuuttaa tutustuneensa näihin sääntöihin ja sitoutuu noudattamaan niitä.

Kilpailuaika: 9.2.2018-7.5.2018

Arvontapäivämäärä: 9.5.2018

Voitto tulee käyttää viimeistään: 26.8.2018 mennessä

Forum Marinum ei vastaa tietoteknisistä tai muista vastaavista syistä johtuvasta osallistumisesteestä tai virheestä osallistumisessa.

Palkinto:
Merellinen päivä Turussa kahdelle. (Sisältää pääsyliput kahdelle Forum Marinumin museokohteisiin sekä 50€ arvoisen lahjakortin merikeskuksen ravintola Göraniin).

Mikäli osallistuja on antanut virheelliset tai puutteelliset yhteystiedot tai voittoilmoitusta tai voittoa ei muusta syystä voida toimittaa vastaanottajalle, Forum Marinumilla ei ole velvollisuutta toimittaa voittoa tai sitä vastaavaa korvausta voittoon oikeutetulle henkilölle. Voittoa ei vaihdeta rahaksi tai muuksi hyödykkeeksi.

Forum Marinum voi lähettää kilpailuun osallistuneille käyttäjille markkinointimateriaalia sähköpostitse tai postitse tietosuojalain mukaisesti. Osallistujien tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille.

Forum Marinum ei vastaa mahdollisesta vahingoista, joka aiheutuu osallistumisesta palkinnon lunastamisesta tai palkinnon käyttämisestä. Voittoon oikeutettu henkilö vapauttaa Forum Marinumin kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa tai vahinkoa, joka aiheutuu palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä.

Forum Marinum vastaa palkinnon mahdollisesti aiheutuvasta arpajaisverosta.

Palkintoon liittyvät ehdot ja rekisteriseloste
Palkinto tulee lunastaa 31.5.2018 mennessä.

Kilpailuun osallistuminen on vastikkeetonta eikä edellytä tuotteen tai palvelun ostamista. Kilpailuun jätettyjä yhteystietoja käytetään kilpailun toteuttamista, voiton lunastamista ja toimittamista varten. Forum Marinum voi käyttää yhteystietoja omaan markkinointiinsa.

Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Kilpailun osallistujat ovat rekisterissä, jonka rekisterinpitäjä on Forum Marinum. Rekisterin nimi: Forum Marinum – Sigyn asiakasrekisteri. Rekisteröityjä käyttäjätietoja käsitellään luottamuksellisesti ja ne tallennetaan suojatulle palvelimelle, jolle on rajattu pääsy. Forum Marinumin alihankkijat, jotka suorittavat sivustomme tekniseen ylläpitoon liittyviä tehtäviä, voivat tarvita pääsyn henkilötietoja sisältävälle palvelimellemme. Kyseiset alihankkijat ovat vaitiolovelvollisia mahdollisesti tietoonsa saamien henkilötietojen osalta.

Forum Marinum pidättää oikeudet näiden sääntöjen muuttamiseen.

Forum Marinum
Linnankatu 72, 20100 Turku, puhelin: (02) 267 9511

Sulje