Tutkijalle

Forum Marinumin kokoelmat ovat pääsääntöisesti kaikkien tutkittavissa, ellei niiden käytölle ole asetettu erityisiä rajoituksia. Kokoelmiin kuuluvia aineistoja voi tutkia sopimuksesta museon tiloissa. Turvallisuussyistä kokoelmien varasto- ja käsittelytiloihin on pääsy vain museon henkilökunnalla. Kokoelmista voidaan lainata mahdollisuuksien mukaan esineistöä muille museoille esimerkiksi näyttelyihin. Näyttelylainoista päätetään tapauskohtaisesti. Yksityishenkilöille esinelainoja ei myönnetä.

Forum Marinumin kokoelmat eivät toistaiseksi ole nähtävillä verkossa. Jos etsit tietynlaista aineistoa, voit ottaa yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysyä lisää.

Forum Marinumissa järjestetään säännöllisesti esitelmiä ja seminaareja, jotka liittyvät ajankohtaisiin tutkimusaiheisiimme. Vuosittain järjestämme merisotahistorian tutkijatapaamisen.

Åbo Akademin merihistorian laitoksen arkisto ja kirjasto ovat Linnanpuomin rakennuksen toisessa kerroksessa. Tiloissa on yli 1,3 hyllykilometriä merihistoriaan ja etnologiaan liittyvää aineistoa. Kirjallisuutta on noin 600 hyllymetriä ja teokset ovat selattavissa ja lainattavissa Alma-kokoelmatietokannan kautta. Arkistossa on lisäksi noin 80 000 valokuvaa, laajat piirustus- ja karttakokoelmat sekä varustamojen arkistoja ja laivapäiväkirjoja. Tutkijat ja yksityishenkilöt voivat tutustua aineistoon paikan päällä arkiston aukioloaikoina. Vierailuaika varataan erikseen ottamalla yhteyttä arkiston henkilökuntaan, yhteystiedot ovat arkiston www-sivuilla.


trafiikkimuseot2Merikeskus Forum Marinum
Linnankatu 72, 20100 Turku
puhelin: (02) 267 9511
faksi: (02) 267 9515
2011 © Forum Marinum