Saaristomeriaukio1                                                                              

Saaristomeriaukio on avattu 19.5.2011

Meille on suotu maailman kaunein saaristo, mutta sitä ympäröivän Saaristomeren tila on heikentynyt. Vesien kirkkaus on on ravinteiden lisääntyessä huonontunut, ja myös kala- ja lintulajit ovat vaarassa. Yhdessä voimme kuitenkin puuttua tilanteeseen ja pysäyttää rehevöitymisen.

Forum Marinum -merikeskukseen perustettu Saaristomeriaukio rakentuu lahjoittajan nimellä varustetuista laatoista. Laattoja on valmistettiin kaikkiaan 4550 kappaletta ja kampanjan tavoitteena oli kerätä varoja Saaristomeren suojelemiseksi.

Kaikki laatat saatiin myytyä, ja Saaristomeriaukion vihkimistilaisuudessa 19.5.2011 Saaristomeren Suojelurahastolle lahjoitettiin 120.000 euroa. Tilaisuuteen kutsuttiin kaikki nimikkolaattoja ostaneet seisomaan omalle laatalleen ja välittämään yhteistä viestiä: haluamme suojella meille kaikille niin tärkeätä Saaristomerta!


Saaristomeriaukiolle on varattu erillinen alue kaupungissa vierailevien arvovieraiden nimikkolaattoja varten. Vieraiden joukkoon lukeutuu mm. Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel, pääministeri Jyrki Katainen sekä Venäjän presidentti Vladimir Putin. Laatan vastaanottaneina he ovat nimellään tukemassa yhteistä tavoitetta suojella Saaristomerta ja koko Itämerta.

 

trafiikkimuseot2Merikeskus Forum Marinum
Linnankatu 72, 20100 Turku
puhelin: (02) 267 9511
faksi: (02) 267 9515
2011 © Forum Marinum