Ajankohtaista

Ajankohtaista

Merikeskus Forum Marinumin kesä on parhaimmillaan!

Iloksemme voimme kertoa, että loputkin museolaivat ja niiden näyttelyt avautuvat yleisölle keskiviikkona 1.7.2020. Jo tällä hetkellä auki olevien Suomen Joutsenen ja näyttelyrakennusten lisäksi pääsee tuosta päivästä alkaen tutustumaan tykkivene Karjalaan, miinalaiva Keihässalmeen ja s/s Boren näyttelyyn joka päivä klo 10–18 (Boren näyttely klo 9–19) 23.8. asti. Sydämellisesti tervetuloa!

Lipunmyyntipisteemme ovat asianmukaisesti suojattu, ja turvavälien vaalimiseksi museovieraita tullaan ohjaamaan yhdenmukaisiin kulkusuuntiin näyttelyitä kierrettäessä. Yleistä siivousta on lisätty ja näyttelytilojen irtaimistoa on poistettu mm. Lasten merimuseossa. Kassoilla käy ainoastaan korttimaksu, ja osa museon pääsylipuista on myös mahdollista hankkia etukäteen Visit Turun verkkokaupasta. ks. linkki alla.

Odotamme kovasti vierailuanne – tervetuloa museokesän viettoon!

 

 

 

Nyt voit hankkia museoliput (rajattu valikoima) myös turvallisesti etukäteen  verkkokaupasta. Voit käyttää ostoksesi kun Sinulle parhaiten sopii, lippu on voimassa vuoden 2020 loppuun.

 

Aikuisten näyttelylippu
Perhelippu

 

 

 

Liikutko matkailuautolla tai asuntovaunulla? Tervetuloa museovierailulle, meillä on järjestelyt Sinullekin valmiina! Lue lisää

 

 

 

Jokilautta Pikkuföri liikkuu jälleen kesällä Aurajoen rannalta toiselle. Kyydin tarjoaa Turun kaupunki, ja kyytiin pääsee Suomen Joutsenen takaa

 

 

 

 

Kuva: Aino Huotari

Muoviton meri -tapahtuma 11.7.

Tule kanssamme auttamaan Itämerta! Luonto-Liiton Itämeriryhmä ja John Nurmisen Säätiö järjestävät lauantaina 11.07.  Forum Marinumilla kaikille avoimen Muoviton meri -tapahtuman klo 11-16. Meriroskaan ja Itämeren suojeluun liittyvää ohjelmaa on kaikenikäisille pisteellämme koko tapahtuman ajan.

 

Pääset myös osallistumaan Aurajoen rannan siivoamiseen: Voit lainata roskapihdit ja roskapusseja omatoimista roskien keräilyä varten tapahtuman ajaksi. Ohjatun roskienkeruukierroksen järjestämme klo 12 ja klo 14.

Tapahtuma järjestetään koronavirukseen liittyvät suositukset huomioiden:

– Jos osallistut roskienkeruuseen, otathan mieluiten omat hanskat mukaan. Tänä vuonna emme hygieniasyistä lainaa monikäyttöisiä hanskoja, mutta kertakäyttöisiä löytyy tarvittaessa pisteeltämme.
– Käsidesiä on kaikille saatavilla ja sitä kannattaa käyttää ennen ja jälkeen pisteellä vierailun.
– Pidäthän turvaetäisyyttä muihin osallistujiin, se on ulkoilmatapahtumassa helppoa!
– Pisteellämme yleensä vieraillaan pienissä perhe- ja kaveriporukoissa, jos näyttää, että pisteellämme on ruuhkaa, odotathan hetken.

– Jos sinulla on hengitystieoireita, jääthän kotiin. Itämerta voi auttaa myöhemminkin, huolehdithan ensisijaisesti omasta ja muiden terveydestä.

Nähdään heinäkuussa! Lisätietoja tapahtumasta löydät Facebookista: https://www.facebook.com/events/3030787053642883/

 

 

 

 

 

Circ2M esittää: Nosturisirkus 3.-26.7.2020

NosturiSirkus on koko perheen humoristinen ja tarinallinen ilma-akrobatiaa sisältävä nykysirkusesitys. Esityksessä fakta ja fiktio sekoittuvat keskenään, kun valloittavat telakka ”työntekijät” Marsku ja Mylly leimaavat kellokorttinsa ja aloittavat merihenkisen työpäivänsä. Esitys on paikkasidonnainen teos, jonka innoituksena on Wärtsilän vanha telakka ja lähellä liplattava Itämeri.

Miten tehdään paalusolmu? Miksi laivat saavat usein naisen nimen? Onko merirosvoja olemassa? Näihin ja muutamaan muuhun kysymyksen saat vastauksen, kun saavut seuraamaan esitystä.

Haluamme tarjota koronaturvallisen kokemuksen, joten turvaväleistä pidetään kiinni. Yhteen esitykseen mahtuu kerralla n. 40 katsojaa. Varaa paikka tai kävele sisään!

Ensi-ilta pe 3.7. klo 18.00
Muut esitykset: keskiviikkoisin ja torstaisin klo 17.00 sekä
lauantaisin ja sunnuntaisin klo 13.00 ja 15.00 (HUOM. sateella ei näytöstä.)
Kesto: n. 40 min.
Paikka: Nosturi 55, Telakkaranta Aurajoki (Itärannan keskimmäinen nosturi)
Esteettömyys: paikalle pääsee esteettömästi. Lähin bussipysäkki n. 50 metrin päässä (Bussit 55,56, Telakkaranta)

Lisätiedot ja varaukset: www.circ2m.com sekä FB: Nosturisirkus

Esitykseen on vapaa pääsy, poistuminen toimii maksa mitä pystyt periaatteella (suositus 5 -25 € mobilepay / käteinen). Esityksen voi halutessaan nauttia täysin veloituksetta.

Konsepti ja esiintyjät: Myrsky Rönkä ja Marjut Hernesniemi
Graafinen suunnittelu: Jere Virta
Tuotanto: Circ2M sekä Keho Kollektiivi ry.

Circ2M on nykysirkus duo, jonka kotisatama on Turku. Circus 2M eli Myrsky ja Marjut purjehtii esittävän taiteen merillä sirkuksen, tanssin ja fyysisen teatterin välimaastossa. Voisi sanoa, että duo on kaksimastoinen optimisti jolla, eli jotain mitä ei ole ennen nähty.

Esitystä tukemassa SKR Varsinais-Suomi, Turun kaupunki, TAIKE Varsinais-Suomi ja Forum Marinum merikeskus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arkisto