Ajankohtaista

Ajankohtaista

 

Merellinen Kesätori tarjoaa monenlaista ohjelmaa 

Forum Marinumin edustalle on koottu toiminnallinen Kesätori, joka tarjoaa kesäkuukausina monenlaista tekemistä, ideoita saaristomatkailuun sekä lähiseudun tuottajien herkullisia ruokamatkamuistoja.

Kesätorilla on viikoittain vaihtuvaa ohjelmaa 31.5. alkaen kymmenen viikon ajan. Osana merikeskuskokonaisuutta toteutettu Kesätori tuo saariston makuineen ja elämyksineen Jokisatamaan. Ohjelmassa on muun muassa saariston yrityksiä kertomassa parhaita vinkkejä saaristomatkailuun, pyhiinvaellusreittiin tutustumista, liikuteltava planetaario ja paljon muuta. Ohjelmassa on kiinnitetty huomiota lapsille suunnattuihin tekemisiin.

Tervetuloa tutustumaan joka viikko vaihtuviin saariston elämyksiin. Erityisesti on kiinnitetty huomiota lasten ohjelmaan. Esimerkiksi Korpoströmin saaristokeskuksen Junnulabra vierailee kesätorilla useaan otteeseen ja siellä tehdään labrakokeiluita ja tutkitaan Itämerta, vinkkaa Kesätorin koordinaattori Charlotta Holtari (puh. 040 090 1182)

Kesätorilla on heinäkuun viikonloppuina mahdollisuus tutustua myös lähiseudun tuottajien herkullisiin ruokamatkamuistoihin.

 

Kesätorin ohjelmisto päivittäin klo 10-18 (säävaraus)

vko 31

Kesärauhan lippukontti Forum Marinumin kesätorilla 6.-8.8.

Turkulainen indie- ja vaihtoehtomusiikin Kesärauha-festivaali ottaa Kesätorin tapahtumaviikon haltuunsa 6.-8.8.2021 välisenä aikana Forum Marinumin edustalla. Kesärauhan keskeisiin arvoihin lukeutuvat kestävä kehitys ja Itämeren suojelu näkyvät viikon toiminnoissa vahvasti.

 

Mukana Kesätorilla myös

Junnulabra 2.-3.8. klo 12-14

Pyhiinvaellusreitit 3.8.

 

www.kesärauha.fi  

 

Vko 32 9.-15.8. 

Metsämäki Areena

Kesätorilla luvassa mm. arvontoja, kepparikilpailuita ja poniratsastusta.

Ohjelmassa joka päivä auki oleva esittelykontti ja sen vieressä kepparirata, jossa myös lainakeppareita. Kaikkien Metsämäki-sovelluksen ladanneiden kesken arvotaan viikon jälkeen 2hlö ravintolapaketti Ravintola Metsämäkeen ja lähtöautokyyditys.

Lisäksi:

– Tiistaina 10.8. klo 14 keppihevoskilpailut

– Lauantaina 14.8. klo 12 alkaen poniratsastusta

 

Heppe-maskotti vierailee kesätorilla satunnaisesti. Tervetuloa!

Seuraa päivittyvää ohjelmaa täältä:

https://www.turunhippos.fi/tapahtuu/82-kesaetori-forum-marinumin-edustalla

 

 

Tarinoita museosatamasta

Uudessa Tarinoita museosatamasta– podcastissa käsitellään syväluotaavasti Forum Marinumin kokoelmia, näyttelyjä sekä muita merikeskuksen sisältöjä.  Ääneen pääsevät museon omat asiantuntijat sekä joukko vieraita, jotka ovat eläneet ja tehneet töitä museossa esillä olevien asioiden ja teemojen parissa

Julkaisemme podcastia Soundcloudissa ja  Spotifyssa. Klikkaamalla linkkejä löydät tiesi julkaistujen jaksojen äärelle. Uusia jaksoja julkaisemme parin viikon välein – Tervetuloa kuuntelemaan! 

Pikkuförillä ilmaiseksi joen yli!

Jokilautta liikennöi Suomen Joutsenen takaa seuraavasti:

1.7. – 1.8.2021 päivittäin klo 12-18

Elokuun viikonloput la-su klo 12-18

Turun päivänä 19.9. klo 12-18

 

 

 

 

 

Arkisto