Opastukset

Opastukset

Opastuksia järjestetään tilauksesta korkeintaan 30 hengen ryhmille. Suurille ryhmille on useimmiten mahdollista tilata monta opastusta samanaikaisesti.

Opastettuja kierroksia moneen tarpeeseen

Opastuskierrokset Hinnat
Forum Marinum ensikertalaisille 70€ / su+pyhät 100€
Vaihtuva näyttely 70€ / su+pyhät 100€
Päänäyttely ”Töissä merellä” 70€ / su+pyhät 100€
Naisia ja naisista 120€
Merenkulun myytinmurtajat 120€
Merkkipäiväopastus 120€
Suomen Joutsen 70€
Sotalaivat 70€ / su+pyhät 100€
Bore 70€ / su+pyhät 100€
Sigyn 70€ su+pyhät 100€
Räätälöity kierros alk. 150 €

Forum Marinum ensikertalaisille

Forum Marinumin suosituin opastus johdattaa merikeskuksen toimintaan ja sen laajaan näyttelytarjontaan. Tunnin mittaisen kierroksen aikana ehtii nähdä Merivoimien ja kauppamerenkulun historiaa päänäyttelyssä, ihailla venekokoelman kaunottaria sekä tutustua laivanrakennuksen historiaan Turussa. Piha-alueella tutuiksi tulevat myös muutamat museoalukset. Opastuksen jälkeen voi jäädä perehtymään tarkemmin näyttelyihin omin päin. Huomaathan, etteivät vaihtuvat näyttelyt kuulu opastukseen.

kesto: tunti
hinta: opastus 70 euroa + pääsyliput (su ja muut pyhät 100€)
ryhmän koko: max. 30 henkeä/opas

Vaihtuva näyttely

Forum Marinumissa kulloinkin esillä oleviin vaihtuviin näyttelyihin voi tilata oman teemaopastuksensa. Opastuksen jälkeen on mahdollista tutustua itsenäisesti muihin avoinna oleviin kohteisiin.

kesto: 45 minuuttia
hinta: opastus 70 euroa + pääsyliput (su ja muut pyhät 100€)
ryhmän koko: max. 30 henkeä/opas, vain yksi ryhmä kerrallaan

Töissä merellä – Forum Marinumin päänäyttely

Merikeskuksen päänäyttely vanhassa viljamakasiinissa käsittelee monipuolisesti suomalaisen kauppamerenkulun ja merivoimien historiaa, viranomaistoimintaa merellä sekä saariston merenkulkua ja merikalastusta. Opastuksella tutustutaan kaikkiin teemoihin erityisesti merellä työskennelleiden näkökulmasta.

kesto: tunti
hinta: opastus 70 euroa + pääsyliput (su ja muut pyhät 100€)
ryhmän koko: max. 30 henkeä/opas

Naisia ja naisista

Onko merimies ollut aina mies? Miksi laivat ovat naisia? Millaisia ovat olleet naiset merimiesten elämässä? Muun muassa näihin kysymyksiin keskitytään teemaopastuksella, jossa tutustutaan naisiin merenkulussa – ja puhutaan naisista.
Naisille, miehille tai sekaryhmille, kaikille on kierroksesta tarjolla eri näkökulma. Opastuksesta on mahdollista tilata myös polttariversio.

kesto: tunti
hinta: opastus 120 euroa + pääsyliput
ryhmän koko: max. 30 henkeä/opas

Merenkulun myytinmurtajat

Tatuointi käsivarressa, nainen joka satamassa ja kotona ei juuri koskaan? Merenkulun myytinmurtajien kierros vie merimieslegendojen äärelle. Tutustutaan, mistä tunnetuimmat jutut ovat saaneet alkunsa ja mitkä kaikki mahdollisesti ovat pitäneet paikkansa.

kesto: tunti
hinta: opastus 120 euroa + pääsyliput
ryhmän koko: max. 30 henkeä/opas

Historiallista -merkkipäiväopastus

Syntymäpäivän, hääpäivän, eläkkeelle lähdön tai muun merkkipäivän viettoon on mukava yhdistää opastus. Opastuksen sisältöön voi valita teemoja sankarin mielenkiinnon kohteiden mukaan. Harrastaako hän veneilyä tai onko intohimona mökkeily? Tuliko varusmiespalvelus tai koko ura suoritettua Merivoimissa? Onko laivamatkailu mieluisa vapaa-ajanviettotapa? Opas johdattaa seurueen muistelemaan ja keskustelemaan.

kesto: tunti
hinta: opastus 120 euroa + pääsyliput
ryhmän koko: max. 30 henkeä/opas

Opastukset museolaivoilla

Räätälöi kaksi kohdetta omaan opastettuun kierrokseen

Fregatti Suomen Joutsenelle, parkki Sigynille, tykkivene Karjalalle ja miinalaiva Keihässalmelle, Borelle sekä Forum Marinumin pienaluksille on mahdollista tilata ryhmille opastettuja kierroksia.

Yhteen opastukseen voi halutessaan yhdistää kaksi laivakohdetta, esimerkiksi Suomen Joutsen ja Sigyn. Mahdollista on yhdistää myös yksi näyttelykohde ja yksi laivakohde, esimerkiksi Suomen Joutsen ja Forum Marinumin päänäyttely.

 

 

Varaukset ja lisätiedustelut opastuksista:

Pia Larte 0400 362789 tai pia.larte@forum-marinum.fi

Opastus kestää tunnin ja sen hinta on 70 euroa + pääsyliput (su ja muut pyhät 100€). Kaikilla aluksilla voidaan tehdä kierroksia kesä-, heinä- ja elokuussa päivittäin, juhannusta lukuun ottamatta. Muina aikoina kierroksia järjestetään sen mukaan, miten alusten huolto- ja kunnossapitotyöt ajoittuvat.

Fregatti Suomen Joutsenella ryhmän maksimikoko on 30 osallistujaa, muilla aluksilla 15. Joillakin pienaluksilla voidaan järjestää myös charter- ja koeajoja. Huomioithan, että laivoilla on jyrkkiä portaita, korkeita kynnyksiä sekä paikoitellen heikko valaistus.

 

Päiväkotiryhmät ja koululaisopastukset:

Noora Rummukainen 044 342 4510 tai noora.rummukainen@forum-marinum.fi