Terveiset Itämereltä

Galleria Majakassa 1.10. – 14.11.2021

MERIHELENA LESKINEN

 

Olen taidemaalari ja maalaan merta.

Päätin meritaidemaalarin urastani ollessani 9-vuotias pikkutyttö ja purjehtiessani isän kanssa ulkona merellä kovassa syysmyrskyssä: minusta vieressäni myrskyävä Itämeri oli kauneinta mitä olin nähnyt ja siksi päätin että maalaan isona vain sitä.

Maalaan elämääni aaltomaisemien keskelle ja kerron meren tarinaa. Aaltomaalaus kuvaa taiteilijan sielunmaisemaa.

Tuotantoni keskeisiä piirteitä ovat veden rytmi ja liike sekä usein niukan vähäeleinen värienkäyttö. Tyylini on esittävää ja ilmaisuvoimaista.

Maalaan muistista väyläkuvaelmia, jotka ovat mielen tai mielikuvan välähdyksiä matkapurjehduksiltani.

 

 

 

 

 

Työskentelen myös prosessinomaisesti meren sinfoniateeman parissa – joka on Itämeri.

Maustan värimerimaalauksiani poimimalla värejä Itämeren historiasta tai maantieteellisen paikan mukaan. Värimausteita löydän myös  kansallisuudesta, vuorokaudenajoista, vuodenajoista, sekä taiteen-ja kulttuurihistorian aikakausista.

Meriteemani laveudesta johtuen työskentelen suuren elämänpituisen teossarjan parissa, joka muuntuu ajan, paikan, vuodenajan ja mielentilan mukaan.

Viime vuodet olen syventänyt näkemyksiäni pääteemaani  Itämereen tutkimalla meren historiaa ja tekemällä asiantuntijahaastatteluja sekä tutkimusmatkoja.

Käytän oljyvärien kerrostekniikkaa ja maalaan akryylivärillä pohjustetulle kankaalle.

Tavoitteeni on pystyä innostamaan katsojaa tarkastelemaan merta uudistunein mielin. Haluan myös taiteellani välittää huoltani kärsivästä Itämerestä ja sen suuresta ekologisesta hädästä.

Taiteilijana haluan yllättää ja tuottaa katsojalle merellisiä elämyksiä 🙂