Merisiskot: Meren uusi kerros

MERISISKOT JA MEREN UUSI KERROS 

Suomen Joutsenella esitettävä taiteellinen tutkimus, monitaiteellinen teossarja
Kesänäyttely 2024
3.6. – 15.9.2024

Merisiskot-kollektiivi on työskentelyssään kiinnostunut Itämeren tilasta. Suomen Joutsenella nähtävä Meren uusi kerros -näyttely koostuu kymmenestä installaatiosta, jotka levittäytyvät eri puolille laivaa. 

Meren uusi kerros on paikkasidonnainen sarja teoksia, joissa on tutkittu laivaa, haastateltu merimuseon tutkijaa ja sukellettu meren eri kerroksiin. Teokset johdattelevat suurten kysymysten ja teemojen ääreen lempeästi, hyödyntäen niin huumoria kuin nostalgiaakin. Monipuoliset teokset sulautuvat osaksi Suomen Joutsenta ja tuovat Itämeren ja saariston koettavaksi Turun keskustaan.

Unet merestä ja kuvitelmat sen olioista ovat osa ryhmän taiteellista tutkimusprosessia. Näyttelyssä järjestellään uudelleen meriekologian hierarkioita ja luonnonsuojelun tapoja yhdessä meren erilaisten elävien kanssa. 

Merisiskot-ryhmään kuuluvat kuvataiteilija Kati Immonen, taiteen tutkija Mari Krappala, kuvataiteilija Elina Ruohonen ja kuvataiteilija Tiina Vainio. Merisiskot tekevät paikkasidonnaisia teoksia meren rannoille. He ovat esiintyneet mm. Örössä, Vaasassa ja Rostockissa.