Suomen Joutsen Digimuseossa

Forum Marinum – Suomen Joutsen

Kesäinen tuulenvire museolaiva Suomen Joutsenen kannella on elämys, mutta vierailusesonki on kovin lyhyt. Turkulaisen merikeskus Forum Marinumin lippulaiva on jatkossa auki vuoden ympäri digimuseo.fi –verkkopalvelussa.

Keväällä 2020 John Nurmisen Säätiön ja Suomen museoliiton omistaman Yhteinen Perintö Oy:n julkaisemassa Digimuseossa on mukana Vuoden Museo 2020 finalistimuseoita ja muita kulttuurikohteita. Digimuseon näyttelyvalikoima täydentyy nyt historiallisella Suomen Joutsenella.

 

Suomen Joutsen on valtamerillä purjehtinut kansallisaarre, joka toimi nuoren valtion diplomaattisena käyntikorttina 1930 –luvun satamissa ympäri maailmaa. Tuon jo kohta sadan vuoden takaisen historianvaiheen lisäksi monet muistavat laivan merimiesammattikouluna 1960 –luvulta eteenpäin. On korkea aika saada tuo mittaamattoman arvokas historia osaksi digitaalista aikaamme”, luonnehtii Forum Marinumin toimitusjohtaja Tapio Maijala.

 

Suomen Joutseneen voi tutustua Digimuseossa kahdella eri tavalla. Maksuttomassa versiossa museovieras pääsee tutustumaan pääpiirteittäin laivan historiaan ja nykytilaan kuvien ja tarinoiden muodossa. Toisena vaihtoehtona on varata maksullinen etäopastus, jossa seikkaperäisen esittelyn lisäksi pääsee näkemään laivan muutoin saavuttamattomia alakansia ja muita yleisöltä suljettuja tiloja. Maksullisia digiopastuksia tarjotaan keskiviikkoisin, ja ne ovat varattavissa osoitteessa https://digimuseo.fi/opastetut-kierrokset/