Ajankohtaista

Ajankohtaista

Koronasta kohti kesäkautta

Tiistaina 11.5.2021 palaamme takaisin normaaliin aukioloon ti-su klo 10-18. Samalla teemme lievennyksiä näyttelytilojamme koskevaan henkilömäärärajoitukseen. Pidämme kuitenkin museovierailun ennakkovarausjärjestelmän edelleen käytössä vierailumäärien ja -aikojen porrastamiseksi. Varauskalenteriimme pääset tästä linkistä.

Vierailulle voit saapua haluamanasi ajankohtana varaamasi tunnin aikana. Vierailu sisältää tutustumisen kahteen näyttelyrakennukseemme. Näyttelyissä voit viipyä niin kauan kuin haluat museon aukiolojen puitteissa. Maksu suoritetaan paikan päällä, huomaathan että suosimme tällä hetkellä korttimaksuja.

Tiloissamme käytetään edelleen maskia, sekä huolehditaan turvaväleistä ja käsihygieniasta. Kaikista varotoimenpiteistämme huolimatta olethan itsekin vastuullinen, etkä vieraile meillä jos tunnet oireita sairaudesta – kiitos huomaavaisuudesta.

 

Tarinoita museosatamasta

Uudessa Tarinoita museosatamasta– podcastissa käsitellään syväluotaavasti Forum Marinumin kokoelmia, näyttelyjä sekä muita merikeskuksen sisältöjä.  Ääneen pääsevät museon omat asiantuntijat sekä joukko vieraita, jotka ovat eläneet ja tehneet töitä museossa esillä olevien asioiden ja teemojen parissa

Ensimmäisessä jakson puheenaiheena on pienoismallit sekä niiden rakentaminen. Vieraina ovat Tarmo Kyntöaho ja Guy Mickelsson. Julkaisemme podcastia Soundcloudissa ja  Spotifyssa. Klikkaamalla linkkejä löydät tiesi ensimmäisen jakson äärelle. Tervetuloa kuuntelemaan! 

Seuraava jakso julkaistaan viikolla 19, tuolloin aiheena on höyryhinaaja Vetäjä V.  

 

Kohti parempia digisisältöjä -kysely

Eletty poikkeusaika on osoittanut, että ihmisten tarve elämyksille on suuri. Museot pyrkivät tarjoamaan kulttuuria ja elämyksiä helposti ja lähestyttävällä tavalla nyt ja jatkossa. Tulevaisuuden museopalvelujen luomisessa digisisällöt ovat yhä tärkeämmässä roolissa. Sisältöjen kehittäminen auttaa museoita olemaan entistä saavutettavampia ja vuorovaikutteisempia. Osallistu siis kyselyymme ja kerro meille, miten me voimme tuoda museoelämykset kotiisi digisisältöjen avulla!

Linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/7A59AA6E35B2518F

Kyselytutkimuksella pyritään selvittämään museoiden tarjoamien digitaalisten sisältöjen käyttöä, sekä kartoittamaan niitä osa-alueita, jotka eniten kaipaavat kohennusta. Haluamme kuulla, mitä yleisö ajattelee museoiden digisisällöistä ja niiden ominaisuuksista verrattuna esimerkiksi perinteisiin museovierailuihin. Kaikki vastaukset kyselyyn ovat suureksi avuksi.

Kyselyn toteuttaa opetus- ja kulttuuriministeriön tukema hanke: Kohti parempia digisisältöjä. Hankkeella kehitetään museoiden digitaalisia palveluja ja digisisältöjä. Mukana ovat: Aboa Vetus Ars Nova, Forum Marinum, Lusto – Suomen metsämuseo, Postimuseo sekä Suomen maatalousmuseo Sarka, joka koordinoi hanketta. Osallistumalla kyselyyn, olet mukana auttamassa museoita olemaan osa ihmisten elämää jatkossakin.

Vastaamalla kyselyyn voit osallistua arvontaan, jossa palkintona on hankkeessa mukana olevien museoiden tuotepaketteja.

Kysely on avoinna 19.5.2021 saakka.

Varaa ennakkoon aika museokäynnillesi – Tervetuloa ruuhkattomman merikulttuurin äärelle!

Noudatamme alueellisia suosituksia koronavirustilanteen hillitsemiseksi ottamalla kahteen erilliseen näyttelyrakennukseemme  sisään max 10 hlö kerralla. Vierailujen sujuvoittamiseksi ja mahdollisten jonotustilanteiden välttämiseksi olemme ottaneet käyttöön varauskalenterin. Varaa aikasi helposti ja nopeasti täällä.

 

Suomen Joutsen seilaa digiaikaan

Enää ei tarvitse odottaa kesään asti päästäkseen Suomen Joutsenelle. Olemme liittyneet osaksi digimuseo.fi -verkkopalvelua, jossa museolaiva on koettavissa kaikkina aikoina! Tutustu tästä: https://digimuseo.fi/forum-marinum-suomen-joutsen/

 

 

Linnanpuomin rakennustamme remontoidaan

Uusi vuosi, uudet projektit! Yksi suurimmista on toisen näyttelyrakennuksemme Linnanpuomin kunnostushanke. Pääasiallinen tarkoitus on pysäyttää ja korjata rakennuksen toisen päädyn vajoaminen, mutta samalla tehdään parannuksia sisätiloissa mm. toimistotyöskentelyyn ja varastointiin liittyen. Huonejakoa, kulkuväyliä ja sähkötekniikkaa muutetaan vastaamaan 2020-luvun vaatimuksia. Hankkeen rakennustekniset ja LVIS työt toteutetaan tammi- huhtikuussa, ja kokonaisuuden odotetaan valmistuvan kesään mennessä. Remontti ei estä näyttelyiden ja museomyymälän aukioloa, ja myös auditoriomme on (koronarajoitukset huomioiden) varattavissa tilaisuuksien käyttöön.

 

 

Arkisto