Ajankohtaista

Ajankohtaista

Haemme Forum Marinumille toimitusjohtajaa

Merikeskus Forum Marinum on merellisen toiminnan keskus sekä valtakunnallinen merenkulun vastuumuseo ja Merivoimien museo.

Forum Marinumia ylläpitää Turun kaupungin ja 16 muun julkisen ja yksityisen yhteisön vuonna 1998 perustama säätiö.

Merikeskus Forum Marinum on korkeatasoinen ja vetovoimainen merellisten kulttuuri- ja matkailupalveluiden tuottaja ja kehittäjä sekä merellisten toimintojen ja palveluiden keskittymä.  Merikeskus Forum Marinum on myös kulttuuriperinnön tallentaja, merihenkinen vierailukohde sekä kokousten ja tapahtumien pitopaikka. Merikeskus tekee kansallisesti ja kansainvälisesti yhteistyötä yliopistojen, korkeakoulujen, museoiden sekä muiden julkisten ja yksityisen tahojen kanssa.

 

Forum Marinumin toimitusjohtajana johdat ja kehität kansallisesti ja kansainvälisesti verkostoitunutta asiantuntija-, palvelu- ja yhteistyöorganisaatiota. Toimitusjohtajana toimit samalla museonjohtajana.

Edellytämme sinulta korkeakoulututkintoa, molempien kotimaisten kielten ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa sekä hyvää käytännön kokemusta asiantuntija- ja palveluorganisaation sekä talouden johtamisesta. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää lisäksi yhteistyötaitoa, innovaatiokykyä sekä perehtyneisyyttä merenkulkualaan.

Työsuhde säätiössä on määräaikainen, viisi vuotta, ja alkaa 1.5.2022 tai sopimuksen mukaan.

Kirjalliset hakemukset palkkatoivomuksineen sekä selvitykset suoritetuista tutkinnoista ja kielitaidosta sekä aikaisemmasta toiminnasta ja perehtyneisyydestä tulee toimittaa säätiölle 7.2.2022 klo 16.00 mennessä  sähköpostitse osoitteeseen rekry@forum-marinum.fi .

Lisätietoja asiasta antavat tarvittaessa

toimitusjohtaja Tapio Maijala 050 3424500 tai

säätiön hallituksen puheenjohtaja Kaija Hartiala 050 5590102

 

 

Kesäoppaaksi Merikeskukseen?

Haemme määräaikaisia kesäoppaita ajalle 3.6.–21.8.2022. Kesätyöntekijän tehtäviin kuuluu Forum Marinumin museolaivojen lipunmyynti, avoinnapito sekä valvonta ja opastus. Työ sisältää säännöllistä viikonlopputyötä museon ollessa kesäkaudella auki päivittäin 10–18. Tämän lisäksi työhön saattaa sisältyä satunnaista työtä aukioloaikojen ulkopuolella erilaisten Merikeskuksessa järjestettävien tapahtumien vuoksi.

Tehtävän hoitaminen edellyttää hyviä sosiaalisia taitoja, kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä hyvää suullista kotimaisten kielten ja englanninkielen taitoa. Muu kielitaito katsotaan eduksi. Edellytämme valittavilta 18 vuoden ikää. Aiempi kokemus kulttuuriperintöalalta ja asiakaspalvelusta katsotaan hakijan eduksi. Työ sopii erityisen hyvin kulttuuriperintö-, opetus- tai matkailualan alkuvaiheen opiskelijoille ja alalle hakeutuville.

Toimita hakemuksesi yhtenä liitteenä 9.2. mennessä sähköpostitse osoitteeseen noora.rummukainen@forum-marinum.fi

Lisätietoja työstä ja työtehtävistä antaa museolehtori Noora Rummukainen 31.1. klo 12–14 ja 2.2. klo 10–12, p. 044 3424 510.

 

 

Forum Marinumin näyttely

”VEDENALAINEN SODANKÄYNTI”

DA-Groupin tiloissa Forssassa

Suuri osa merisodankäynnistä tapahtuu pinnan alla. Tässä näyttelyssä pääset tutustumaan suomalaisen vedenalaisen sodankäynnin historiaan ja esineisiin.

Näyttely pohjautuu Merivoimien käyttämään kalustoon ja materiaaliin lähes sadan vuoden ajalta. Näyttelyssä on kolme pääteemaa: merimiinat ja miinantorjunta, torpedot ja sukellusveneentorjunta.

 

VIERAILE NÄYTTELYSSÄ

Näyttely sijaitsee yksityisen yrityksen tiloissa kulunvalvonnan takana. Vierailu paikan päällä on mahdollista vain erikseen ilmoitettuina ajankohtina. HUOM! Huonontuneen korontilanteen vuoksi aiemmin ilmoitettuja vierailuajankohtia ei valitettavasti pystytä toteuttamaan. Uusi ajankohta pienryhmien vierailupäiväksi on perjantai 8.4. Yksittäisille vierailijoille suunnattu yleisöpäivä on puolestaan siirretty lauantaille 9.4. Ennakkovarausmahdollisuus tullaan avaamaan maaliskuun aikana osoitteessa vello.fi/forummarinum

 

Muita tapoja kokea näyttely:

Tutustu omatoimisesti ja ilmaiseksi näyttelyn virtuaaliversioon tästä linkistä https://digimuseo.fi/nayttelyt/vedenalaisen-sodankaynnin-historiaa/

Varaa itsellesi opastettu kierros virtuaalinäyttelyyn edellä mainituilla Digimuseon verkkosivuilla hintaan 7€/hlö. Opastuksia on tarjolla alkuvuodesta torstaisin klo 17.

Varaa ryhmällesi opastettu kierros virtuaalinäyttelyyn Digimuseon verkkosivuilla hintaan 70 € / ryhmä

 

Lisätiedot ja varaukset Forum Marinumin myyntineuvottelija Pia Larte puh. 040 036 2789 pia.larte@forum-marinum.fi

DA-Groupin puolesta lisätietoja antaa markkinointipäällikkö Maija Julin, maija.julin@da-group.fi, +358 29 080 092

 

 

 

 

 

Lähestyvä horisontti -kirjan julkaisuseminaari

Forum Marinumin auditorio Ruumassa torstaina 31.3.2022

Tervetuloa Lähestyvä horisontti-kirjan julkaisuseminaariin!  Forum Marinumin julkaisemassa teoksessa horisontissa siintävät saaristot, haaksirikot, merieläimet ja risteilylaivat. Kirjassa tarkastellaan jättiläiskalmareita, merimetsoja ja muita merieläimiä ihmisen tuhoisan toiminnan kohteina. Teos haluaa herättää lukijoita miettimään ihmisten vaikutusta meriympäristöön ja toisaalta meren vaikutusta kulttuuriperintöön. Teoksessa kuvataan myös merimuseoiden sekä saaristolaisten ja kalastajien tapoja hyödyntää merta tiedollisena, tarinallisena ja jopa esteettisenä resurssina. Teos esittelee myös arvioita koronapandemian seurauksista merielinkeinoille, erityisesti risteilyteollisuudelle. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

 

klo. 12:15 Tervetuloa! Forum Marinumin toimitusjohtaja Tapio Maijala. Auditorio Ruuma, Linnanpuomi-rakennus.

klo 12:20-14:45 (lopettamisaika arvio) Paneelikeskustelu Lähestyvä horisontti-kirjan teemoista. Keskustelemassa kirjan kirjoittajat FT Otto Latva, FT Laura Seesmeri, FM Jouni Mustonen,  TkT Marjo Keiramo ja KTT Salla Siivonen. Paneelin juontaa kirjan toimittaja PhD Sari Mäenpää Forum Marinumista.

 

klo 14:45-15:00 Forum Marinumin valokuvaaja Jorma Kontio esittelee kirjan kuvitusta.

 

klo 15:00-15:15 TAUKO

 

klo 15:15-15:30 Professori, meribiologi Erkki Leppäkoski (ÅA) perehdyttää tulokaslajeihin auditorion viereisessä 40 000+-näyttelyssä

 

15:30-vapaata tutustumista 40 000+-näyttelyyn.

Arkisto