Saavutettavuus

Vieraile

Forum Marinum -merikeskukseen on helppo tulla. Suurella pysäköintialueella on runsaasti tilaa ja museorakennusten edessä on inva-pysäköintipaikkoja.

 

Esteetön kulkeminen merikeskuksessa

Liikuntaesteiset

Liikuntaesteiset

Museorakennuksiin, Linnanpuomiin ja Kruununmakasiiniin, pääsee pyörätuolilla ja muilla liikkumista helpottavilla apuvälineillä luiskaa pitkin. Myös rakennusten sisällä liikkuminen on esteetöntä. Oviaukot ja kulkuväylä ovat leveitä. Kruununmakasiinissa kerroksesta toiseen pääsee hissillä. Linnanpuomissa on luiska kerrosten välillä. Kruununmakasiinissa on erityinen inva-wc ja Linnanpuomin wc:t on mitoitettu myös pyörätuolilla liikkuville.

Lastenhoito

Lastenhoito

Kruununmakasiinin inva-wc:ssä on vaipanvaihtoalusta ja potta. Ravintola Göranissa on syöttötuoleja.

Induktiosilmukat

Induktiosilmukat

Lippukassoilla on induktiosilmukat, jotka helpottavat puheen kuulemista. Museon äänimaailmaa on mahdollista säätää, esimerkiksi erityisopastuksia varten. Mainitse asiasta varatessasi opastusta.

 

Avustajan kanssa

Avustajan kanssa

Avustajaa tarvitseva vammainen kävijä maksaa omasta ja avustajansa museokäynnistä vain yhden henkilön hinnan. Opas- ja avustajakoirat voi ottaa mukaan museokierrokselle.

Museolaivoissa liikuntaesteisten on vaikeaa kulkea. Pyörätuolilla liikkuminen laivoissa ei ole mahdollista. Ahtaiden käytävien ja jyrkkien portaiden vuoksi emme suosittele, että liikuntaesteiset vierailevat aluksilla ilman avustajaa.