Saavutettavuus

Vieraile

Forum Marinum -merikeskukseen on helppo tulla. Suurella pysäköintialueella on runsaasti tilaa ja museorakennusten edessä on inva-pysäköintipaikkoja. Tuoksuttomuus asiakastiloissamme on meillä tunnistettu tarpeena, johon emme kuitenkaan pysty täysin sitoutumaan.

 

Esteetön kulkeminen merikeskuksessa

Liikuntaesteiset

Liikuntaesteiset

Museorakennuksiin, Linnanpuomiin ja Kruununmakasiiniin, pääsee pyörätuolilla ja muilla liikkumista helpottavilla apuvälineillä luiskaa pitkin. Myös rakennusten sisällä liikkuminen on esteetöntä. Oviaukot ja kulkuväylä ovat leveitä. Kruununmakasiinissa kerroksesta toiseen pääsee hissillä. Linnanpuomissa on luiska kerrosten välillä. Kruununmakasiinissa on erityinen inva-wc ja Linnanpuomin wc:t on mitoitettu myös pyörätuolilla liikkuville.

Lastenhoito

Lastenhoito

Kruununmakasiinin inva-wc:ssä on vaipanvaihtoalusta ja potta. Samat välineet löytyvät Linnanpuomissa sekä miesten että naisten WC-tiloista. Ravintola Göranissa on syöttötuoleja.

Induktiosilmukat

Induktiosilmukat

Lippukassoilla on induktiosilmukat, jotka helpottavat puheen kuulemista. Museon äänimaailmaa on mahdollista säätää, esimerkiksi erityisopastuksia varten. Mainitse asiasta varatessasi opastusta.

 

Avustajan kanssa

Avustajan kanssa

Avustaja pääsee saattajakortilla museoon ilmaiseksi. Opas- ja avustajakoirat voi ottaa mukaan museokierrokselle.

Museolaivoissa liikuntaesteisten on vaikeaa kulkea. Pyörätuolilla liikkuminen laivoissa ei ole mahdollista. Ahtaiden käytävien ja jyrkkien portaiden vuoksi emme suosittele, että liikuntaesteiset vierailevat aluksilla ilman avustajaa.