40 000+ Koe maailman suurin saaristo kosketusetäisyydeltä 28.5.2021 alkaen

Millaista on elämä saaristossa? Mitä pieniä mutta tärkeitä eliöitä asustaa meren pohjassa? Miten voit huolehtia meren hyvinvoinnista? Näyttely 40 000+ tuo saariston herkän ja kauniin luonnon koettavaksi kosketusetäisyydelle ja esittelee sen maagisen maailman jännittävällä tavalla. Saaristo on ihmisten ja eläinten koti meren äärellä.

Uuden näyttelyn myötä Forum Marinum tuo merenkulun ja merivoimien historian rinnalle pysyvästi  myös meriluonnon ja saariston koko kauneudessaan.

Näyttelyn yhteistyökumppaneita ovat Visit Turku, Visit Parainen, Visit Kemiönsaari, Visit Naantali, Metsähallitus, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Pidä Saaristo Siistinä ry, John Nurminen Säätiö, Turun suomalaisen yhteiskoulun lukio, Ruissalon luontokoulu.

Se on toteutettu osana Turun kaupungin ja Tukholman saaristosäätiön Archipelago Access -hanketta, joka on saanut rahoitusta EU:n Central Baltic Interreg (2014-2020) -ohjelmalta.

Näe ja koe

Elämää saaristossa

Tutustu saariston asukkaisiin, joiden elämä on kietoutunut tiiviisti osaksi luontoa ja merta.  Kiinnostavat videot vievät katsojansa aina kaukaisimmasta Utöstä Aurajoen rannalle valottaen taustoja sille, miksi saaristossa on mahtava asua ja elää!

 

Pienet sankarit

Itämeri on täynnä pikkuruisia eliöitä, joilla on valtava merkitys koko ekosysteemin kannalta. Näet otukset suurina kuin tutkija mikroskoopin läpi ja pääset tarkastelemaan niiden merkillisiä rakenteita.

Saariston sylissä

Saaristomaisemat avautuvat ympärillesi kymmenmetrisen seinän leveydeltä. Kaarevan tilan seinille heijastettu pysäyttävä teos kuljettaa sinua ympäri saariston, vuodenajasta ja tunnelmasta toiseen. Pysähdy hetkeksi ja koe maailman suurimman saariston monipuolisuus. Voit tutkia maisemaa vapaasti tai istua rauhassa alas.

 

Elävä laboratorio

Tervetuloa kokemaan ja kokeilemaan, tutkimaan ja tekemään itse! Saariston tutkimusmatkailijana, seikkailijana ja merentutkijana olet sinä. Vaihtuvat sisällöt ja työpajat innostavat omaan tekemiseen ja oivaltamiseen.