40 000+ Koe maailman suurin saaristo kosketusetäisyydeltä

Millaista on elämä saaristossaMitä pieniä mutta tärkeitä eliöitä asustaa meren pohjassa? Miten voit huolehtia meren hyvinvoinnista? Näyttely 40 000+ tuo saariston herkän ja kauniin luonnon koettavaksi kosketusetäisyydelle ja esittelee sen maagisen maailman jännittävällä tavalla. Saaristo on ihmisten ja eläinten koti meren äärellä.  

Näyttelyn 40 000+ myötä Forum Marinum tuo merenkulun ja merivoimien teemojen rinnalle nyt myös meriluontoa ja saaristoa niin asukkaiden kuin ympäristönkin näkökulmat huomioiden. 

Forum Marinum tekee yhteistyötä myös saaristossa sijaitsevien vierailukohteiden kanssa mm. tuottamalla niiden historiaa esitteleviä näyttelyitä. Tutustu lisää tästä linkistä: https://merikeskus.360tour.fi/

Näyttelyn yhteistyökumppaneita ovat Visit TurkuVisit Parainen, Visit Kemiönsaari, Visit Naantali, Metsähallitus, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Pidä Saaristo Siistinä ry, John Nurminen Säätiö, Pohjoinen kasvuvyöhyke, Turun suomalaisen yhteiskoulun lukio ja Ruissalon luontokoulu. 

Näyttely on osa Turun kaupungin Merikeskushanketta, jonka tavoitteena on vahvistaa Turkua merellisenä kaupunkina. Turun kaupungin ja Forum Marinumin tiivis yhteistyö tuo koettavaksi entistä laajemman, elämyksellisen Merikeskuksen, jossa upea saaristo tuodaan kosketusetäisyydelle. Näyttely on toteutettu Turun kaupungin Archipelago Access –hankkeessa, joka on saanut rahoitusta EU:n Central Baltic Interreg (2014-2020) -ohjelmalta

Näe ja koe

Elämää saaristossa

Tutustu saariston asukkaisiin, joiden elämä on kietoutunut tiiviisti osaksi luontoa ja merta.  Kiinnostavat videot vievät katsojansa aina kaukaisimmasta Utöstä Aurajoen rannalle valottaen taustoja sille, miksi saaristossa on mahtava asua ja elää!

 

Pienet sankarit

Itämeri on täynnä pikkuruisia eliöitä, joilla on valtava merkitys koko ekosysteemin kannalta. Näet otukset suurina kuin tutkija mikroskoopin läpi ja pääset tarkastelemaan niiden merkillisiä rakenteita.

Saariston sylissä

Saaristomaisemat avautuvat ympärillesi kymmenmetrisen seinän leveydeltä. Kaarevan tilan seinille heijastettu pysäyttävä teos kuljettaa sinua ympäri saariston, vuodenajasta ja tunnelmasta toiseen. Pysähdy hetkeksi ja koe maailman suurimman saariston monipuolisuus. Voit tutkia maisemaa vapaasti tai istua rauhassa alas.

 

Elävä laboratorio

Tervetuloa kokemaan ja kokeilemaan, tutkimaan ja tekemään itse! Saariston tutkimusmatkailijana, seikkailijana ja merentutkijana olet sinä. Vaihtuvat sisällöt ja työpajat innostavat omaan tekemiseen ja oivaltamiseen.