s/s Bore

Bore

Bore rakennettiin Oskarshamnissa vuonna 1960, alun perin höyrylaivaksi. Se kulki ensin Suomen ja Ruotsin välillä Bore-varustamon, Silja Linen, pietarsaarelaisen Jakob Linesin ja turkulaisen Aura Linen.

Vuodesta 1987 lähtien laiva oli kotkalaisen Kristina Cruises -varustamon kansainvälisessä risteilyliikenteessä nimellä Kristiina Regina. Laiva seilasi Suomen lipun alla aina elokuuhun 2010 asti. Kristiina Cruises oli ostanut varustamon uudeksi alukseksi Kristiina Katariinan, joten sen edeltäjää odotti joko myynti tai romutus.

Oy s/s Borea Ab osti aluksen ja se siirrettiin Naantaliin kunnostettavaksi. Laiva maalattiin Bore-varustamon alkuperäisiin väreihin ja myös sen alkuperäinen nimi palautettiin. Lokakuussa 2010 Bore hinattiin Turkuun. Toukokuussa 2011 alus siirtyi Forum Marinumin laituriin osaksi merikeskuksen museolaivastoa.

Samana vuonna alus hyväksyttiin Museoviraston perinnealusrekisteriin, ja aluksella aloitettiin museotoiminnan lisäksi majoitus- ja ravintolapalveluiden tuottaminen.

Tutustu Boren palvelutarjontaan tästä linkistä

Forum Marinum järjestää laivalle opastuskierroksia.

Boreen voi tutustua nyt myös Digimuseon virtuaalinäyttelynä