Opastukset

Opastukset
Forum Marinum ensikertalaisille   80€ / viikonloppu +pyhät 120€  
Päänäyttely ”Töissä merellä”   80€ / viikonloppu +pyhät 120€  
Digiopastus   80€/ viikonloppu +pyhät 120€  
Merten naiset   110€ / viikonloppu + pyhät 150€ 
Suomen Joutsen   110€ / viikonloppu + pyhät 150€ 
Sotalaivat   110€ / viikonloppu + pyhät 150€ 
Bore   110€ / viikonloppu + pyhät 150€ 
Sigyn   110€ / viikonloppu + pyhät 150€ 

Forum Marinum ensikertalaisille

Forum Marinumin suosituin opastus johdattaa merikeskuksen toimintaan ja sen laajaan näyttelytarjontaan. Tunnin mittaisen kierroksen aikana ehtii nähdä Merivoimien ja kauppamerenkulun historiaa päänäyttelyssä, ihailla venekokoelman kaunottaria sekä tutustua laivanrakennuksen historiaan Turussa. Opastuksen jälkeen voi jäädä perehtymään tarkemmin näyttelyihin omin päin. Huomaathan, etteivät vaihtuvat näyttelyt kuulu opastukseen.

Ryhmän koko: max. 20 henkeä/opas

Töissä merellä – Forum Marinumin päänäyttely

Merikeskuksen päänäyttely vanhassa viljamakasiinissa käsittelee monipuolisesti suomalaisen kauppamerenkulun ja merivoimien historiaa, viranomaistoimintaa merellä sekä saariston merenkulkua ja merikalastusta. Opastuksella tutustutaan kaikkiin teemoihin erityisesti merellä työskennelleiden näkökulmasta.

Kesto: 1 h
Ryhmän koko: max. 20 henkeä/opas

Merten naiset

Naiset eivät suinkaan ole olleet passiivisia sivustakatsojia suomalaisen merenkulun historiassa. Naiset ovatkin olleet jo kauan erilaisissa merenkulun ammateissa. Kierroksella tutustutaan naisten erilaisiin rooleihin merellä ja satamissa, aina kauppamerenkulusta meripelastuksen kautta merivoimiin asti.

HUOM! Tämä teemaopastus varattava väh. 2 vkoa ennen vierailua

Kesto: 1 h
Ryhmän koko: max. 20 henkeä/opas

s/s Boren historiakierros

Merikeskuksen yhteydessä sijaitsee entinen matkustaja-alus s/s Bore, jossa nykyisin tuotetaan museo-, hostel –ja ravintolapalveluita. Aluksen ylimmille kansille on sijoitettu aluksen historiaa esittelevä näyttely, jonka on tuottanut Forum Marinum. Opastuskierroksella päästään tutustumaan mm. entisen laivahenkilökunnan asuintiloihin, varustajahyttiin  sekä näyttävänä kokonaisuutena myös upean Aurajokimaiseman avaavalle laivan komentosillalle!

Ryhmän koko: max. 10 henkeä/opas, kesto 45 min.

 

   

Opastukset museolaivoilla - Räätälöi mukaan kaksi kohdetta

 

 

Fregatti Suomen Joutsenelle, parkki Sigynille, tykkivene Karjalalle ja miinalaiva Keihässalmelle, Borelle sekä Forum Marinumin pienaluksille on mahdollista tilata  opastettuja kierroksia ryhmille.

 

Yhteen opastukseen voi halutessaan yhdistää kaksi laivakohdetta. Mahdollista on yhdistää myös yksi näyttelykohde ja yksi laivakohde, esimerkiksi Suomen Joutsen ja Forum Marinumin päänäyttely.

 

Varaukset ja lisätiedustelut opastuksista:

Pia Larte 0400 362789 tai pia.larte@forum-marinum.fi

 

 

Kaikilla aluksilla voidaan tehdä kierroksia kesä-, heinä- ja elokuussa päivittäin, juhannusta lukuun ottamatta. Muina aikoina kierroksia järjestetään tilauksesta sen mukaan, miten alusten huolto- ja kunnossapitotyöt ajoittuvat. Laivojen ollessa suljettuna opastusryhmien minimikoko on 10 henkilöä.

Fregatti Suomen Joutsenella ryhmän maksimikoko on 20 osallistujaa, muilla aluksilla 10. Joillakin pienaluksilla voidaan järjestää myös charter- ja koeajoja. Huomioithan, että laivoilla on jyrkkiä portaita, korkeita kynnyksiä sekä paikoitellen heikko valaistus.

 

Päiväkotiryhmät ja koululaisopastukset:

Heidi Vanhanen
Yleisötyön suunnittelija
puh. 040 683 0777
heidi.vanhanen@forum-marinum.fi