Forum Marinum mukana Itämerihaasteessa

Tiistaina 2.4.2024

Forum Marinum mukana Itämerihaasteessa

Forum Marinum on kaikessa toiminnassaan meren puolella. Vuodesta 2024 alkaen Forum Marinum on myös mukana Turun ja Helsingin yhteisessä Itämerihaasteessa.

Merikeskus Forum Marinum on sitoutunut tuomaan erilaisia toimijoita yhteen, herättämään keskustelua ja mahdollistamaan teot Itämeren puolesta. Yhteistyö Itämerihaasteen kanssa tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia päästä toteuttamaan näitä tavoitteita.

Itämerihaasteen myötä meren ja joen kohtaamispaikkaan syntyneestä Turusta viestitään yhdessä entistä vahvemmin nimenomaan Itämerikaupunkina. Viestintää toteutetaan aktiivisesti sekä Forum Marinumin että Itämerihaasteen ja Turun kaupungin kanavissa.

Merilukutaidon lisääminen on Forum Marinumille keskeistä merikeskuksen kaikessa toiminnassa, ja Itämerihaasteeseen liittymisen myötä merilukutaitoakin päästään lisäämään myös yhdessä. Merilukutaidolla tarkoitetaan yleisen tietoisuuden lisäämistä merestä: siitä millainen on meri ympäristönä, miten meret vaikuttavat meihin ja kuinka me vaikutamme meriin.

Lisäksi Forum Marinum on mukana toteuttamassa Itämeri-teemaista aluetta, joka lisää kaupunkilaisten Itämeri-tietoisuutta. Alueen sijainti ja esitystapa ovat vielä muotoutumassa, mutta se kutsuu ihmettelemään ja oppimaan.

Lisää Itämerihaasteesta voi lukea Itämerihaasteen omilta verkkosivuilta.

Itämeritoimijoiden verkosto kokoontuu 7.5.

Forum Marinum ja Itämerihaaste ovat myös ryhtyneet kokoamaan yhteen paikallisten Itämeritoimijoiden verkostoa tiedonkulun lisäämiseksi eri organisaatioiden välillä. Matalan kynnyksen keskustelutilaisuudet Itämeren parissa työskenteleville ammattilaisille käynnistyvät 7.5. Forum Marinumissa.

 

Lisätiedot:

Ulla Teräs
Toimitusjohtaja, Forum Marinum
puh. 050 342 4500

Natalie Helenius
Koordinaattori, Itämerihaaste
puh. 044 907 2134

< Lisää uutisia