Forum Marinumille 47 000€ avustus Museovirastolta

Torstaina 21.3.2024

Forum Marinumille 47 000€ avustus Museovirastolta

Museovirasto on myöntänyt kaikkiaan 430 000 euroa avustuksia ammatillisten museoiden innovatiivisille hankkeille. Viidentoista avustusta saaneen hankkeen joukosta Forum Marinumin avustus oli kaikkein suurin: 47 000 €. Hankerahalla kehitämme valtakunnallisen merilukutaidon toimintamallia. Forum Marinum -säätiön toimitusjohtaja Ulla Teräs avaa hankkeen tavoitteita:

Hankkeen tavoitteena on etsiä pysyviä toimintamalleja monen toimijan yhteistyönä toteutettavaan merelliseen ympäristökasvatukseen ja merilukutaidon edistämiseen. Rakentamalla uutta verkostomaista toimintatapaa ja tuomalla merilukutaidon museopedagogiikan ytimeen vahvistamme valtakunnallista tehtäväämme ja olemme tukemassa ekologisesti kestävän tulevaisuuden rakentumista.”

Ammatillisten museoiden innovatiiviset avustukset mahdollistavat museoille erilaiset toimintaa kehittävät kokeilut, jotka vahvistavat koko museokentän vaikuttavuutta. Viime vuosina museot ovat aktiivisesti jakaneet kokemuksia hankkeista koko museokentän hyödynnettäväksi. Tätä kautta museokenttä vahvistuu ja hankkeen tulokset vahvistavat kulttuuriperinnön ja taiteen vaikuttavuutta laajemmin yhteiskunnassa.

Innovatiivisten avustusten merkitys on aivan keskeinen museokentän uudistumiskyvyn näkökulmasta. Ilman kokeiluita ja hallittuja riskejäkin sisältäviä avauksia ei tapahdu oppimista. Ilman oppimista taas ei synny innovaatioita, joita museokenttäkin tarvitsee vastatessaan muuttuvan toimintaympäristön haasteisiin”, Ulla Teräs toteaa.

 

Artikkelin kuva: Aleksi Saariranta

< Lisää uutisia