Kesärauha ja Forum Marinum järjestävät Siisti Biitsi -siivoustalkoot 3.5.

Keskiviikkona 24.4.2024

Kesärauha ja Forum Marinum järjestävät Siisti Biitsi -siivoustalkoot 3.5.

Merikeskus Forum Marinum ja Kesärauha-festivaali järjestävät yhteiset, kaikille avoimet Siisti Biitsi -siivoustalkoot tulevan kesän festivaaliympäristössä perjantaina 3.5. klo 15–18. Siisti Biitsi on Pidä Saaristo Siistinä ry:n rantojensiivousohjelma, jossa siivotaan ja herätetään kiinnostusta roskaisuustilanteeseen.

Kesärauha järjestää Siisti Biitsi -siivoustalkoot yhteistyössä Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa tänä vuonna neljättä kertaa. Tänä keväänä talkoisiin osallistuu myös festivaalin naapurissa sijaitseva merikeskus Forum Marinum, joka on sitoutunut mahdollistamaan konkreettisia tekoja Itämeren puolesta ja tuomaan erilaisia toimijoita yhteen.
– Meren puolella oleminen ja sen näyttäminen on meille Forum Marinumissa keskeisen tärkeää. Odotan innolla talkoopäivää ja sen mahdollistamia keskusteluja osallistujien kanssa, iloitsee Forum Marinumin kumppanuuspäällikkö Maija Wilska.

Siivoustalkoot alkavat Suomen Joutsenen edustalta Forum Marinumin piha-alueelta ja etenevät kohti Turun linnaa. Forum Marinum tarjoaa talkookahvit ja siivousevästä halukkaille. Siivousvälineistön ja eväiden mitoittamisen vuoksi talkoisiin on ennakkoilmoittautuminen.

Talkoot tarjoavat festivaalin naapureille ja muille kiinnostuneille mahdollisuuden päästä keskustelemaan Kesärauhan järjestäjien kanssa.
– Kesärauhan yksi arvoista on Itämeren suojelu, ja on kiva päästä tekemään konkreettisia toimenpiteitä asian eteen tällä kertaa yhdessä Forum Marinumin ja PSS ry:n kanssa siivouspäivän merkeissä. Toivon, että tapaamme talkoissa mahdollisimman paljon lähialueen asukkaita ja naapureita, jotka voivat myös tulla tapaamaan festivaalijärjestäjää samalla kun osallistuvat alueen siivoukseen, kertoo festivaalijohtaja Annakaisa Anttila.

Kesärauha on turkulainen vaihtoehto- ja indiemusiikin festivaali, joka järjestetään Turun Linnanpuistossa 7.–9.6.2024. Kesärauhalle kestävä kehitys ja Itämeren suojelu ovat keskeisen tärkeitä arvoja, mikä näkyy myös pitkäkestoisena yhteistyönä Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa.

Siisti Biitsi on Pidä Saaristo Siistinä ry:n rantojensiivousohjelma. Siisti Biitsin tarkoituksena on siivota rantoja, kerätä tietoja rantojen roskaisuudesta, herättää kiinnostusta roskaisuustilanteeseen ja yhdistää konkreettinen ympäristötyö hauskaan ulkoilupäivään.

Ilmoittaudu siivouspäivään tästä.

 

Lisätiedot:

Siisti Biitsi
Julia Jännäri, ohjelmapäällikkö
puh. 040 4557 251
julia.jannari@pssry.fi

Forum Marinum
Maija Wilska, kumppanuuspäällikkö
puh. 040 724 6909
maija.wilska@forum-marinum.fi

Kesärauha
Annakaisa Anttila, festivaalijohtaja
puh. 040 8467554
annakaisa.anttila@sunbornlive.fi

< Lisää uutisia