LIMI-hanke käynnistyy Forum Marinumissa

Tiistaina 19.3.2024

LIMI-hanke käynnistyy Forum Marinumissa

Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa LIMI-hanketta tehdään yhteistyössä muiden museoiden, veneenrakentajien ja veneharrastajien kanssa.

Hankkeen projektitutkijaksi on valittu useiden hyvien hakijoiden joukosta monipuolinen museoammattilainen ja yhteisöpedagogi, FM Liisa Saarinen. Kokenut hankeosaaja Liisa aloittaa työnsä Forum Marinumissa nyt maaliskuussa. Hänen tehtäviinsä kuuluvat limisaumaisiin veneisiin liittyvän materiaalin kartoitus, luettelointi ja digitointi. Hän on myös mukana järjestämässä hankkeeseen liittyviä tapahtumia yhteistyökumppaneidemme kanssa ja tiedottamassa hankkeen edistymisestä.

Limisaumaiset puuveneet ovat kansainvälisesti tunnustettu osa elävää suomalaista kulttuuriperintöä. Tämän perinteen jatkumiseen tarvitaan kuitenkin myös entistä enemmän työtä, tukea ja näkyvyyttä. Pohjoismaiset limisaumaveneet lisättiin vuonna 2021 Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon, ja näitä perinteisiä veneitä rakennetaan ja käytetään edelleen eri puolilla Suomea. Limisaumaveneitä on myös monien museoidemme kokoelmissa, ja niiden piirustuksia löytyy arkistoista ja kokoelmista eri puolilta maata. LIMI-hankkeessa kokoamme tätä arvokasta materiaalia yhteen, ja tuomme sitä laajan yleisön saavutettavaksi muun muassa valtakunnallisen Finna-palvelun kautta: https://forum-marinum.finna.fi/

< Lisää uutisia