Roskan määrä yllätti Forum Marinumin ja Kesärauhan Siisti biitsi -talkoissa

Keskiviikkona 29.5.2024

Roskan määrä yllätti Forum Marinumin ja Kesärauhan Siisti biitsi -talkoissa

Forum Marinum ja Kesärauha järjestivät toukokuun alussa kaikille avoimet Siisti Biitsi -siivoustalkoot, joihin osallistui parisenkymmentä ihmistä. Pidä saaristo siistinä ry:n koordinoimissa Siisti Biitsi -talkoissa keräännytään vapaaehtoisvoimin keräämään roskia ja raportoimaan löydöistä.

Kesärauhan ja Forum Marinumin talkooalueeksi valikoitui Forum Marinumin merikorttelin alue ja Kesärauhan tapahtuma-alue Turun linnan puistossa. Näennäisesti siistiltä vaikuttaneelta alueelta löytyi runsaasti roskia, joiden joukossa muoviroskaa oli paljon. Eniten löytyi kuitenkin tupakantumppeja.
– Yllätyimme esimerkiksi Suomen Joutsenen edustalla olevan nurmikon sotkuisuudesta. Kauempaa katsoen nurmikko oli siisti, mutta todellisuudessa pieneltäkin alueelta löytyi satoja tumppeja ja ilotulitusrakettien jäänteitä, kommentoi Forum Marinumin kumppanuuspäällikkö Maija Wilska.

Siisti biitsi -talkoissa roskalöydöt raportoidaan joko Pidä Saaristo Siistinä ry:n sovelluksen tai paperisen lomakkeen kautta. Toukokuun alun parin tunnin talkoissa raportoitiin tumppeja löytyneen 2095 kpl. Toiseksi eniten löytyi muoviroskaa (573) ja kolmanneksi eniten paperia (406).

Kesäkaudella 3.6. alkaen roskapihtejä saa lainata Forum Marinumin lippukioskilta – näin jokainen alueen vierailija voi tehdä oman osuutensa Itämeren hyväksi. Roskapihdit ja -pussit tarjoaa Pidä Saaristo Siistinä ry. Jokainen voi myös järjestää omia Siisti Biitsi -talkoita verkossa olevalla ohjeistuksella.

Itämeren roskaantumisesta löytyy lisätietoja esimerkiksi Pidä Saaristo Siistinä ry:n verkkosivuilta.

 

 Lisätiedot:

Maija Wilska
Kumppanuuspäällikkö, Forum Marinum
puh. 040 724 6909

Iloista talkooväkeä Kesärauhasta, Forum Marinumista ja Pidä Saaristo Siistinä ry:stä.

< Lisää uutisia