Tästä alkaa meri

Turun sataman kupeessa sijaitsee Forum Marinum, merellisen tiedon ja toiminnan keskus. Viehkeä miljöö yhdistää kaupunkikulttuurin ja merellisyyden; täällä joki päättyy ja tästä alkaa meri!

Forum Marinum on merenkulun valtakunnallinen vastuumuseo, merivoimien museo ja monipuolinen vierailukohde koko perheelle! Lasten ikioma Tyrskynmyrskyn -näyttelyosio on uudenlainen museokokemus leikki-ikäisille – kuinka museossa voi ollakaan niin hauskaa! Historiallinen tieto ja ajanmukainen taito luovat pohjan modernille merikeskukselle, jonka ainutkertaiset puitteet, laadukkaat palvelut ja kiinnostavat sisällöt tekevät Forum Marinumista todellisen merisieluisten olohuoneen.

Pitkän laivanrakennushistorian omaava alue Aurajoen rannalla muodostuu omaperäisistä rakennuksista, vanhoista satamanostureista sekä eri aikakausia edustavista kiehtovista museoaluksista. Ravintola Göranissa voi korkeatasoisen ruokailun lomassa ihailla kuuluisaa Göran Schildtin purjevenettä, ja tervantuoksuisesta museomyymälästä löytää persoonallisia tuotteita itselle tai lahjaksi. Kokonaisuus on vailla vertaa!

Useita näyttelyitä kahdessa rakennuksessa ja museolaivoilla

Pysyvien näyttelyiden ohella vuosittain on esillä useita vaihtuvia näyttelyitä Linnanpuomin Tyyni-salissa, Kruununmakasiinissa ja etäkohteissamme.

Tilavuokraukset kokouksiin ja juhliin

Unohtumattomat kokoukset ja juhlat ainutlaatuisessa ympäristössä Aurajoen rannalla!

Merikeskus Forum Marinumissa voit järjestää tunnelmalliset perhejuhlat tai vaikka inspiroivan seminaarin. Meillä on tiloja erikokoisille ryhmille ja erilaisiin tarpeisiin, pienestä kabinetista jopa sadan henkilön auditorioon. Oheisohjelmaksi voi varata tilaisuuden teemaan sopivan opastuksen.

Tee elämyksellinen löytöretki merikeskukseen

Merenkulun historian asiantuntija

Forum Marinum on syntynyt turkulaisten merimuseotoimintojen kehittämisen tuloksena. Sen edeltäjiä olivat vuonna 1936 perustettu Åbo Akademin Merihistoriallinen museo ja vuonna 1977 perustettu Turun merenkulkumuseo ja tähtitieteelliset kokoelmat.

Forum Marinum huolehtii merihistoriallisten esinekokoelmien kartuttamisesta ja hoidosta sekä näyttelytoiminnasta.

Seuraa meitä